AKTİVİTELER

EĞİTİMLERİMİZ

A 1 = ELEMENTARY

A 2 = POST ELEMENTARY

B 1 = PRE INTERMEDIATE

B 2 = INTERMEDIATE

C 1 = UPPER INTERMEDIATE

C 2 = ADVANCED

 

A1 Elementary Seviyesi: Beginner seviyesinin bir üst seviyesi olan Elementary seviyesinde olan kişiler basit ingilizce kalıplarını bilmektedir. İngilizce kelime bilgisi Beginner seviyesine göre daha fazla olup, basit temel kalıplar ile kurulan cümleleri zorlanmadan anlayabilirler.

A2 Post-elementary Seviyesi : Dağarcığındaki kelime ve kalıplarla belirli konularda konuşmayı başarır. Yavaş ve açık bir ifade ile konuşulanların büyük bölümünü anlayabilir. Basit ifadelerle cümleler kurabilir. Metinleri sözlük yardımı ile okuyabilir ve az da olsa çeviri yapabilir. 

B1 Pre-Intermediate Seviyesi: Bu grupta bulunan kişiler daha fazla kelime bilgisi ve daha fazla ingilizce kalıbına hakimdir. Karşısında tane tane konuşan kişiler olması durumunda konuşulan bir çok konuyu rahatlıkla anlayabilir ve zorlanmalarına rağmen yanıt verebilirler.

B2 Intermediate Seviyesi: Bu grupta bulunan kişiler intermediate seviye grubunun ortasında bulunurlar. Daha fazla kelimeye ve daha fazla ingilizce kalıbına hakim olduklarında anlama konusunda pre-intermediate seviyesindeki kişiler gibi rahattırlar. Ancak konuşma konusu devreye girdiğinde pre-intermediate seviyesindeki kullanıcılardan çok daha iyi durumdadırlar.

C1 Upper-Intermediate Seviyesi: Bu dil seviyesi Advanced dil seviyesinden önceki seviye ve intermediate seviyesinin son dil seviyesi olup diğer tüm dil seviyelerinden daha iyi durumdadırlar. Bu dil seviyesindeki kişiler kendilerine daha çok güvenir ve ana dili ingilizce olan insanlar ile akıcı olarak konuşabilirler. Bu gruptaki kişiler yurtdışına rahatlıkla gidip gelebilirler.

C2 Advanced Seviyesi: Kelime ve gramer bilgisi en üst düzeyde olan seviye grubudur. Bu seviyede olan kişiler ingilizceyi akıcı derecede konuşabilir, karşısındaki kişi ne kadar hızlı konuşursa konuşsun anlayabilir ve rahatlıkla ingilizce kitapları okuyabilir.

Sakarya'da en iyi İngilizce eğitimini biz sunuyoruz. Yerli ve yabancı deneyimli eğitim kadrosu ile sizleri Sakarya'nın en çok tercih edilen, en köklü dil okuna bekliyoruz. Ve evet %100 konuşma garantisi veriyoruz.

 

Programlarımız şöyle;

HAFTA İÇİ PROGRAMLARI PROGRAM SAATİ 1 KUR SÜRESİ
 
HAFTADA 3 GÜN
 
10:00 - 13:50 7 HAFTA
16:00 - 18:50 8 HAFTA
19:00 - 21:50 8 HAFTA
HAFTA SONU PROG. PROGRAM SAATİ 1 KUR SÜRESİ
CUMARTESİ - PAZAR 09:30 - 13:20 9 HAFTA
CUMARTESİ - PAZAR 14:00 - 17:50 9 HAFTA

Sakarya'da en iyi Almanca eğitimini biz sunuyoruz. Yerli ve yabancı deneyimli eğitim kadrosu ile sizleri Sakarya'nın en çok tercih edilen, en köklü dil okuna bekliyoruz. Ve evet %100 konuşma garantisi veriyoruz.

 

Programlarımız şöyle;

 

HAFTA İÇİ PROGRAMLARI

PROGRAM SAATİ

1 KUR SÜRESİ

 

HAFTADA 3 GÜN

19:00 -21:50

8 HAFTA

 
 
 

HAFTA SONU PROG.

PROGRAM SAATİ

1 KUR SÜRESİ

 

CUMARTESİ - PAZAR

 

 

09:30 - 13:20

9 HAFTA

 

 

 

14:00-17:50

 

 

 

AİLE BİRLEŞİMİ

19:00 - 21:50

15 HAFTA

 

15:00 - 17:50

 

 

Sakarya'da en iyi Fransızca eğitimini biz sunuyoruz. Yerli ve yabancı deneyimli eğitim kadrosu ile sizleri Sakarya'nın en çok tercih edilen, en köklü dil okuna bekliyoruz. Ve evet %100 konuşma garantisi veriyoruz.

 

Programlarımız şöyle;

 

HAFTA İÇİ PROGRAMLARI

PROGRAM SAATİ

1 KUR SÜRESİ

HAFTADA 3 GÜN

19:00-21:50

8 HAFTA

CUMARTESİ - PAZAR

09:30 - 13:20
14:00 - 17:50

9 HAFTA

Sakarya'da en iyi İspanyolca eğitimini biz sunuyoruz. Yerli ve yabancı deneyimli eğitim kadrosu ile sizleri Sakarya'nın en çok tercih edilen, en köklü dil okuna bekliyoruz. Ve evet %100 konuşma garantisi veriyoruz.

 

Programlarımız şöyle;

 

HAFTA İÇİ PROGRAMLARI

PROGRAM SAATİ

1 KUR SÜRESİ

HAFTADA 3 GÜN

19:00-21:50

8 HAFTA

CUMARTESİ - PAZAR

09:30 - 13:20
14:00 - 17:50

9 HAFTA

Sakarya'da en iyi İtalyanca eğitimini biz sunuyoruz. Yerli ve yabancı deneyimli eğitim kadrosu ile sizleri Sakarya'nın en çok tercih edilen, en köklü dil okuna bekliyoruz. Ve evet %100 konuşma garantisi veriyoruz.

 

Programlarımız şöyle;

 

HAFTA İÇİ PROGRAMLARI

PROGRAM SAATİ

1 KUR SÜRESİ

HAFTADA 3 GÜN

19:00-21:50

8 HAFTA

CUMARTESİ - PAZAR

09:30 - 13:20
14:00 - 17:50

9 HAFTA

Sakarya'da en iyi Rusça eğitimini biz sunuyoruz. Yerli ve yabancı deneyimli eğitim kadrosu ile sizleri Sakarya'nın en çok tercih edilen, en köklü dil okuna bekliyoruz. Ve evet %100 konuşma garantisi veriyoruz.

 

Programlarımız şöyle;

 

HAFTA İÇİ PROGRAMLARI

PROGRAM SAATİ

1 KUR SÜRESİ

HAFTADA 3 GÜN

19:00-21:50

8 HAFTA

CUMARTESİ - PAZAR

09:30 - 13:20
14:00 - 17:50

9 HAFTA

HAFTA İÇİ PROGRAM

PROGRAM SAATİ

HAFTALIK DERS SAATİ

1 KUR SÜRESİ

 

HAFTADA 3 GÜN

19:00-21:50

72

8 HATA

 

HAFTA SONU

14:00-17:50

9 HAFTA

 

SINAV İNGİLİZCESİ PROGRAMLARI

Test tekniğine yönelik gramer ağırlıklı ve her sınav için kişiye özel bir program uygulanır.

Bu programlar kişilerin dil seviyelerine göre belirlenir.

Eğer seviyeniz, A2-B1 düzeyinde ise Seviye İyileştirme, B2-C1 düzeyinde ise direkt olarak kişisel eğitim programına alınırsınız.

IELTS

IELTS Sınavı, İngilizce’nin kullanıldığı ülkelerde eğitim almak ya da çalışmak isteyenlerin İngilizce dil seviyelerini değerlendirmek için yapılan bir sınavdır. Dil becerilerini adil, doğru ve amaca uygun bir şekilde, dünya çapında kabul edilmiş standartlar çerçevesinde değerlendirir ve başlangıç seviyesinden en ileri seviyeye kadar tüm seviyelerini kapsar.

İki Sınav Seçeneği
IELTS Sınavı, Akademik ve Genel Eğitim şeklinde iki çeşittir. Adaylar, eğitim ve profesyonel hedeflerine ve kendilerinden istenilen vize taleplerine göre hangi sınava gireceklerine karar verirler. Her iki sınav da konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerilerini değerlendiren dört bölümden oluşur.

Dört Dil Becerisini Değerlendiren Bir Sınav
IELTS, dört dil becerisini (dinleme, okuma, yazma ve konuşma) kapsayan görev tabanlı bir sınavdır. IELTS adayları, sınavın dört bileşeni için ayrı not alırlar. Bu notların ortalaması genel sınav notunu oluşturur. Bileşenlerin her biri, belirli bir beceri üzerine yoğunlaşmak için özenle tasarlanmıştır.

IELTS 9 Puan Ölçeği
IELTS Sınavında kalma ya da geçme yoktur. Bunun yerine tüm sonuçlar, 9 puan ölçeğinde değerlendirilir. Bu değerlendirmede 1 en düşük ve 9 en yüksek puandır. Adaylara genel bir not verilmesinin yanı sıra, girdikleri Dinleme, Okuma, Yazma ve Konuşma bölümlerinin her biri için not verilecektir

 IELTS Sınavını Kabul Eden Kuruluşlar Hangileridir?
ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda ve İrlanda dâhil olmak üzere pek çok ülkede üniversite ve işverenler IELTS sonucu talep eder. Dünyadaki pek çok profesyonel kurum, göçmenlik büroları ve diğer hükümet kurumları IELTS notu ister. 140 ülkede 10.000’den fazla kurum IELTS Sınavını tanır.

 

  • IELTS, her yıl 3 milyon katılımcıyla, katılımcısının geleceğini belirleyen sınavlar arasında en çok rağbet görenidir.
  • 140’dan fazla ülkede 10.000 kuruluş seçim kıstası olarak IELTS Sınavını kullanır.
  • IELTS Sınavı 1.100’den fazla lokasyonlarda yapılır.
  • Sınavlar ESL uzmanları tarafından Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık ve ABD’de hazırlanır.
  • Sınavlarda özgün metinler ve materyaller kullanılır.

 

TOEFL

TOEFL ( Test of English as a Foreign Language), standartlaştırılmış bir test olup, Kuzey Amerika'da konuşulan İngilizce'yi anlama yeteneğinizi ölçmektedir. Standartlaştırılmış testler çoktan seçmeli sınavlar olup, pek çok kişiye uygulanıp bilgisayarlar tarafından değerlendirilir. Bu sınavlar ABD'de ve tüm dünyada geniş kapsamlı olarak kolej ve üniversitelere başvurularda ve profesyonel amaçlı olarak kullanılmaktadır. 
 

Test of English as a Foreign Language (TOEFL) adıyla ilk olarak 1964 yılında düzenlenen Yabancı Dil Olarak İngilizce Sınavı, başlangıçta Amerika Birleşik Devletleri üniversitelerine girişte istenen bir test iken, günümüzde dünya çapında Birleşik Krallık, Hollanda, İsveç, Yeni Zelanda, Avustralya, Singapur ve Malezya’nın da aralarında bulunduğu 130 ülkede 9000’den fazla üniversite ve kurum tarafından kabul ediliyor.

 

Amerika Birleşik Devletleri merkezli kar amacı gütmeyen Educational Testing Service (ETS) tarafından tasarlanan TOEFL’ın puan sınırlaması 0 ila 120 arasında değişiyor. TOEFL sonucuna göre öğrenci ya da çalışan alacak olan her kurum kendi taban puanını belirlemektedir.

 

TOEFL, Okuma, Dinleme, Konuşma ve Yazma olarak 4 bölümden oluşur. Sınava yazılı olarak katılabileceğiniz gibi, internet üzerinden de katılmanız mümkündür.

 

TOEFL iBT

 İnternet aracılığıyla düzenlenen TOEFL iBT (internet-based test), süre olarak 3 saat 10 dakika ile 4 saat 20 dakika arasında değişmektedir. Katılımcılar ayrıca Okuma ve Dinleme aşamalarından sonra 10 dakikalık bir ara verebilirler. TOEFL iBT sınavları yıl içerisinde 50’den fazla düzenlenmektedir.  

TOEFL PBT

 Kağıt üzerinde yapılan TOEFL PBT (paper-based test), süre olarak 2 saat 20 dakika ila 2 saat 30 dakika arasında değişmektedir. TOEFL PBT sınavı, teknolojik gelişmeler sebebiyle yavaş yavaş kullanımdan kaldırılmaktadır. Günümüzde dünya genelindeki TOEFL sınavına giren kişilerin sadece %4’ü TOEFL PBT’ye girmektedir ve bu sayı giderek azalmaktadır. Düzenlenme tarihleri, internet üzerinden teste göre çok daha az olan TOEFL PBT hala Türkiye’de düzenlenmektedir.  

 

TOEFL Sınavına Hazırlık

 Okuma

 

TOEFL sınavında Okuma bölümünde katılımcılara akademik 3 veya 4 adet metin verilir ve bu metinler üzerinden hazırlanan sorulara yanıt vermeleri istenir. Bu bölümde soru sayısı 36 ila 56 arasında değişebilir, bu sebeple Okuma bölümünde katılımcıya verilen süre de 60 ila 80 dakika arasında değişiklik göstermektedir.

 Dinleme

 

TOEFL’ın Dinleme bölümü, soru ve süre sayısı açısından değişiklik gösterebilmektedir. Katılımcılara 34 ila 51 arasında soru sorulur ve soru sayısı ile dinleme pasajlarına bağlı olarak 60 ila 90 dakika aralığında cevap süresi tanınır. Katılımcılar konuşmaları, sınıf tartışmalarını ve sohbetleri dinleyerek sorulara yanıt verirler.

 Konuşma

 

Konuşma aşamasında, TOEFL katılımcıları 20 dakikalık süre içerisinde bilinen bir konu ile ilgili fikir belirtme, okuma ve dinleme görevlerine göre konuşma yaparlar.

 Yazma

 

TOEFL sınavının Yazma bölümünde süre 50 dakikadır ve katılımcılardan okuma ve dinleme görevlerine göre kompozisyon yazmaları ya da bir fikri yazarak desteklemeleri istenmektedir. Yazma bölümünde başarılı olmak için gramer hatalarından kaçınmalı ve geniş bir kelime dağarcığınız olduğunu göstermelisiniz. Bunu yapmak için bol bol pratik yapmalı ve yeni kelime öğrenmelisiniz.

 

TOEFL’da başarılı olmak için düzenli ve sistemli bir çalışma şarttır.

YDS

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından İlkbahar ve Sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki defa gerçekleştirilen bir sınavdır. Sınavın resmi olarak düzenleniş amacı, kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini tespit etmek olarak belirlenmiş olsa da, günümüzde yurt içinde neredeyse tüm alanlarda yabancı dil bilgisi seviyesinin temel ölçütü olarak kabul edilmektedir.

 

YDS Dil Seçenekleri

YDS İlkbahar Dönemi için İngilizce, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Felemenkçe, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça ve Ukraynaca dillerinde yapılmaktadır.

YDS Sonbahar Dönemi Sınavı ise sadece İngilizce, Fransızca, Rusça, Almanca ve Arapça dillerinde yapılmaktadır.

Kimler Girebilir?

YDS sınavına;

  • Doçent,doktora ve sanatta yeterlilik adayları
  • Yüksek lisans programlarına girecek lisans mezunları
  • Bir kurumda çalışmakta olup dil tazminatı ya da yurt dışı görev nedeniyle yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler
  • Yabancı Dil Bilgisini test etmek isteyenler girebilir.

 

YÖKDiL

Yök-Dil, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı kısaltmasıdır. Akademik camiayı ilgilendiren bu sınav YÖK başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenmektedir. Yök-Dil sınavının soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmaktayken sınav organizasyonu Anadolu Üniversitesince yapılmaktadır.

YÖK-DİL’e eski ÜDS’nin yeni versiyonu da diyebiliriz. Sınav Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve İngilizce alanlarında yapılacaktır. Özellikle akademik kariyer düşünen adaylar YDS’den pek memnun değildi. Bunun sebebi sınavın akademik camiaya hitap etmemesi ve ÜDS’ye göre aşırı zor olmasıydı. Bu yönden YÖK’e de çok fazla talep gelmiş ve YÖK değerlendirmeler sonucunda YDS’den daha kolay olması beklenen ve akademik camia için daha belirgin olan bir sınavı YÖK-DİL’i 2017 yılında başlattı.

YÖK-DİL sınavına kimler başvura yapabilir?
Yüksek lisans ve doçentlik sınavlarına başvurmak isteyen adaylar başta olmak üzere yabancı dil seviyesini ölçmek isteyen diğer adaylar da bu sınava başvuru yapabilir.

Bunun yanında üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar da sınava katılabilir.

 

ERASMUS

Erasmus+ (Erasmus Plus), Avrupa Birliği tarafından eğitim, iş deneyimi ve sportif aktivite gibi alanlarda kişilerin kendilerini geliştirmeleri için hazırlanmış bir programdır. Erasmus, üniversite ve yüksek lisans öğrencilerinin ve eğitim görevlilerinin eğitimlerine yurtdışındaki bir üniversitede devam etmelerini sağlamaları ve yeni iş olanakları elde edebilmeleri amacıyla kurulmuş bir sistemdir. Erasmus'un sağladığı yurt dışı eğitim ve yurt dışı kariyer olanaklarına bir yurt dışı dil okulu ile de adım atabilirsiniz.

2007-2013 yılları arasında Hayat Boyu Öğrenme Programları kapsamında uygulanan Erasmus programı, 2014 yılından beri Erasmus+ olarak uygulanmaktadır. Hayat Boyu Öğrenme ismi altında operasyonel olan birçok program (Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig programları ile Gençlik Programı ve 5 uluslararası iş birliği programı: Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink ve Sanayileşmiş Ülkelerle İş Birliği Programı) artık Erasmus+ çatısı altında toplanıyor ve bu sayede Erasmus başvuruları kişisel bazda oldukça kolaylaşıyor. Kapsamlı bir öğrenci değişim programı olan Erasmus, Erasmus+'ın bir parçası olup öğrencilerin yurtdışında bir üniversitede eğitim görmeleri veya yabancı bir şirkette staj yapmalarına imkan tanır.

ERASMUS PLUS'IN AMACI

Erasmus+, öğrencilere uluslararası bir eğitim olanağı sağlamak ve ülkeler arasındaki iş birliğini artırmak amacıyla oluşturulmuştur. Akademik değişim ve gençlik değişim programlarının yanı sıra staj, iş ve spor alanında iş birliği projelerini de içerir.

ERASMUS'LA  FAYDALANABİLECEĞİNİZ  EĞİTİM  PROGRAMLARI

Erasmus+ (Erasmus Plus) öğrenci değişim programlarının bir parçası olarak iki türlü yurtdışına çıkabilirsiniz:

  • Bir Avrupa üniversitesinde eğitim alarak
  • Avrupalı bir şirkette staj yaparak

Öğrenciler iki programa da bir defaya mahsus olmak üzere katılabilirler. Erasmus hibeleri öğrenci başına maksimum olarak 24 ay ile sınırlıdır. Yurtdışı eğitimi yurtdışı stajı ile birleştirmek de mümkündür.

PROFICIENCY (YETERLİLİK)

Proficiency, çoğunlukla yabancı dilde eğitim veren üniversitelerin yapmış olduğu, öğrencilerinin yabancı dillerinin seviyesini belirledikleri sınavdır.

Proficiency diğer adlarıyla hazırlık atlama/bitirme/muafiyet sınavı bir yıllık bilgi birikimi gerektiren bir sınavdır. Üniversitelerin ingilizce hazırlık bölümlerinde okuyan öğrencilere yıl sonunda yapılan Advanced düzeyde bir sınavdır.

Proficiency sınavları üniversiteden üniversiteye göre değişen bir sınavdır. Bazı üniversiteler öğrencilerin 4 dil becerilerini (dinleme, okuma, konuşma, yazma) ölçerken bazı üniversiteler speaking sınavı yapmazlar.

HAFTA İÇİ PROGRAMLARI

PROGRAM SAATİ

HAFTALIK DERS SAATİ

1 KUR SÜRESİ

HAFTA İÇİ

19:00-21:50

6

10 HAFTA

HAFTA SONU

15:00-17:50

6

10 HAFTA

HAFTA SONU PROG. PROGRAM SAATİ HAFTALIK DERS SAATİ 1 KUR SÜRESİ
CUMARTESİ 15:00 - 17:50 3 32 HAFTA

Bildiğiniz gibi vize evrakları ve bir çok prosedürlerle uğraşmak gayet stresli ve yorucu bir iştir. Bizce mutlaka profesyonel vize danışmanlığı yardımı almalısınız. Çünkü her ne kadar "zaten daha önce vize almıştım, kesin tekrar alırım" diye düşünüyorsanız da, bizim tecrübemiz bu tip başvuruda bulunanların bir çoğunluğunun ne yazık ki ret ile sonuçlandığı yönündedir. Çünkü bir kere vize verilmesi, tekrar verileceği anlamı taşımayacağı gibi, gideceğiniz ülkenin dilini bilmeniz de size ekstra bir avantaj sağlamaz. Bütün bu bilgiler dâhilinde, bizim tavsiyemiz turist vizesi dâhil ne tür vize alacaksanız alın, bu konuda tecrübeli bir firmadan yardım almanız yönünde. Bilmelisiniz ki, pasaportunuzda bir vize reddi damgası size geri dönüşü olmayan şeyler kaybettirebilir ve bunun telafisi parayla bile olamayabilir. Bunu riske atmamak ise tamamen sizin elinizde.

İngiltere

Amerika

Kanada

Malta

Avustralya

Schengen Ülkeleri

Almanya

İspanya

İtalya

Fransa

Dil eğitiminde arzu ettiğiniz dil seviyesine daha kolay ve etkili bir şekilde ulaşabilmek için o dilin kullanıldığı ülkelerde yaşayabilir, bu sayede kurallı bir lisan eğitimi yanında, birebir hayatın içinde pratik yaparak dil becerilerinizi geliştirebilir, farklı bir kültürle tanışabilirsiniz.

Bir kez yurtdışına gitmeye karar verdikten sonra yurtdışında dil eğitimi ile ilgili çok sayıda alternatif bulunabilir. Yeter ki siz hangi ülkeye gideceğinize karar verin. Bizde sizin ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun dil kursu seçeneklerini belirleyelim.

Dil kurslarına yerleştirme, sizin ekonomik durumunuz, dil seviyeniz, amaçlarınız, tercih ettiğiniz dil programı, eğitim süresi ve size uygun zaman dilimi göz önünde bulundurularak yapılmaktadır.

Yurtdışında dil eğitimi üniversiteler ve özel dil kursları tarafından verilmektedir. Dil okullarının geneli her hafta başında yeni öğrenci kabul etmektedir. Ancak üniversitelerin düzenledikleri kurslar için daha önceden belirlenmiş bir akademik takvim takip edilmektedir. Kısa süreli dil kursu seçeneklerinin yanı sıra uzun süreli ve akademik amaçlı kurslar da mevcuttur.

Ortalama 8 ay süren Akademik yıl kurslarının en önemli özelliği daha az ücretle daha fazla eğitim imkanı sunmasıdır. Bu kurslar katılımcının, öğrendiği dilde dilbilgisi, konuşma, yazma, okuma ve dinleme becerilerini geliştirmeye yöneliktir. Bu programların diğer bir amacı ise katılımcıyı lisans veya yüksek lisans eğitimi yapabilecek seviyede dil bilgisine ulaştırmak ve üniversitelere yerleştirmektir.

Dil kurslarında verilen programlara baktığımızda 
Genel İngilizce kursları Beginner - Advanced 
Çalıştığı sektöre uygun İş İngilizcesi, Yöneticiler için İngilizce Programları
İngilizceyi akademik eğitim yapmak için isteyenlere yönelik TOEFL, IELTS, Sınav Hazırlıkları GMAT, GRE SAT...
Akademik amaçlı İngilizce Pre-MBA veya Uzun Dönem Akademik Yıl kursları, 
Pratik Amaçlı İngilizce ve Özel Amaçlı İngilizce programları gibi oldukça fazla seçenek bulunmaktadır.

İstenen her seviyede ve farklı amaçlara uygun olarak düzenlenmiş İngilizce kurslarında haftada ortalama 15-25 saat, yoğun programlar da ise haftada 25-32 saatlik ders seçenekleri öğrencilere sunulmaktadır.

Öğrencilerin yurtdışında konaklamaları içinde ekonomik durum ve tercihleri doğrultusunda çeşitli konaklama seçenekleri sunmaktayız. Aile yanı, okul kampüsü, yurt, pansiyon v.b.

Anlaşmalı olduğumuz eğitim kurumları aracılığıyla, isteklerinize ve size en uygun programı belirleyerek en kaliteli hizmeti sunmayı amaçlamaktayız.

Şirketimiz sizlere sunduğu hizmetlerden dolayı hiçbir ücret talep etmeyecektir. Hizmet bedeli yurtdışında anlaşmalı olduğumuz eğitim kurumundan temin edilmektedir.

İngilizce dil eğitimi için gidebileceğiniz harika merkezler:

AMERİKA: New York, Chicago, Boston, Miami, Fort Lauderdale, San Diego, Los Angeles, Santa Barbara, San Francisco, Seattle, Honolulu.
İNGİLTERE VE İRLANDA: Oxford, Manchester, Brighton, London, Bournemouth, Bristol, Cambridge; Hastings, Dublin.
KANADA: Vancouver, Montreal, Toronto.
AVUSTRALYA: Sydney, Perth, Brisbane, Auckland.
MALTA: St. Julian’s.
GÜNEY AFRİKA: Cape Town.
SİNGAPUR: Singapur.

Diğer dillerde ise:

Fransızca için NICE ve PARIS, İspanyolca için BARSELONA, MALAGA, QUITO ve KOSTA RIKA, Almanca için MÜNIH, İtalyanca için ROMA ve Çince için de SHANGHAI ve PEKIN!

WORK&TRAVEL

  • ABD hükümeti tarafından onaylanan, sadece üniversite öğrencilerine özellikle, yaz aylarında Amerika'da sezonluk işlerde çalışma imkanı sunan bir kültürel değişim programıdır.
  • Work&Travel in USA (W&T) Programı, uluslararası öğrencilere minimum maliyetle ABD'de çalışıp para kazanma ve seyahat etme, aynı zamanda ABD'nin yaşam tarzı ve kültürü hakkında bilgi edinerek İngilizcelerini geliştirme imkanı sunmaktadır.
  • WAT programının süresi maksimum 5 aydır. Yaz tatilinde olmak kaydıyla, 4 ay çalışıp 1 ay da seyahat etme imkanı sağlar. 4 aylık çalışma süresinin sonunda 1 ay turist olarak Amerika'da gezme ve kalma izni verilmektedir.
  • Ögrenciler, Work&Travel programında ortalama aylık 960 USD'den başlayan maaş alırlar. Amerika'da ücretlerin saatlik olarak hesaplandığını hatırlatmak isteriz.
  • Work and Travel, yabancı öğrencilerin minimum harcama ve maksimum özgürlükle Amerika'daki yaşamı keşfetmelerini sağlıyor. Work&Travel programıyla Amerika'ya giden öğrenciler masraflarını 4 aya varan yaz tatilleri boyunca çalışarak karşılayabilirler.
  • Öğrenciler, 4 ay boyunca, Amerika'nın farklı eyaletlerinde bulunan oteller, tatil köyleri, eğlence merkezleri ve fast food restaurantlarındaki sezonluk işlerde saat başı ücret karşılığında çalışabilirler.
  • Sponsor kuruluşumuz, Amerikan Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen yetkiyle, 1970li yılların başından beri J-1 vize programını yönetmektedir. Work and Travel programının organizatörü olarak sponsor kuruluşumuz sizin bu deneyime hazırlanmanıza, tüm evraklarınızın tamamlanmasına yardımcı olur ve program süresince servis verir.
  • Programa erken başvuru durumunda Amerika'da istenilen eyalette ve iş pozisyonunda çalışma şansı yükselmektedir.

KİMLER KATILABİLİR?

  • En az orta seviyede İngilizce bilen,
  • Tüm lisans ve yüksek lisans öğrencileri. Önlisans öğrencilerinin bir bölümü.
  • Türkiye ye geri döneceklerini belgeleyebilen son sınıf öğrencileri-döndükten sonra Türkiye’de bir işyerinde çalışacağına dair belge, evlilik, master vs.-
  • 18-30 yaşları arasında olanlar.
  • Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2.00 olanlar.

KİMLER KATILAMAZ?

  • Orta seviyenin altında İngilizce bilenler,
  • Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olanlar
  • 30 yaşını doldurmuş olanlar

ÇALIŞILMAYAN İŞLER?

Work and Travel USA programına katılan öğrenciler aşağıda listelenen işlerde çalışamazlar 

  • Au-Pair
  • Kamp danışmanlığı
  • Tıpla ilgili branşlar ve hasta bakımı
  • Uçuş eğitimi
  • Yolcu gemisi

AVANTAJLARI?

  • İngilizcenizi geliştirme fırsatı
  • İngilizcenizi geliştirmek için en çok tercih edilen, İngilizce konuşulan ülkelerde bulunmaktır! Bunun içinde en güzel yer Amerika, en uygun, ekonomik ve eğlenceli koşullar da Work&Travel programıdır! 
  • İş deneyiminizi ve becerilerinizi geliştirme fırsatı
  • ABD’de çalışarak iş deneyiminizi arttıracak ve C.V. nizi renklendirme fırsatı bulacaksınız. Günümüzde artık C.V.nizde sadece öğrenim durumunuza değil, tüm iş deneyimlerinize ve aktivitelerinize de bakılmaktadır. Böyle bir deneyim çok olumlu bir izlenim bırakacaktır.
  • Farklı kültürler tanıma fırsatı 
  • Günümüzün gittikçe globalleşen toplumunda yabancı kültürleri tanımanın önemi büyüktür. Work&Travel programı, size ABD toplumunun içinde yer alarak Amerikan Kültürünü ve birçok Avrupa ülkesinden aynı programla gelen binlerce öğrenci ile edinilen arkadaşlıklar sonucu bir çok farklı ülkenin kültürünü tanıma olanağı sunmaktadır. 
  • ABDye J-1 vizesi ile gidip-dönmek, diğer ülkelere yapacağınız vize başvurunuzda referans olacak, daha kolay vize almanızı sağlayacaktır. 
  • Work and Travel programı, ABD’ye gitmenin ve kalmanın en ekonomik yoludur. 
  • Work and Travel programı, para kazanmanın ve biriktirmenin en güzel ve kolay yoludur.
  • WAT programı sayesinde, Dünyanın çeşitli ülkelerinden yeni arkadaşlıklar edinme fırsatı yakalayacaksınız.
  • Programın maliyetine program ücreti haricinde eklenecek olan masraflar uçak bileti, vize ücreti, alan vergileri ve giderken yanınızda bulundurmanız gereken miktar harçlık eklenecektir

ÜCRETLER

Bu ücret haricinde yapılacak masraflar:

  • 131 USD vize ücreti
  • 700-800 Euro gidiş-dönüş uçak bilet ücreti Alaska için uçak bileti 900-1100 civarı olabilir. Gidiş-Dönüş tahmini fiyatlarıdır. Gitmeden 1-2 hafta önce alınabilir

 

ÜCRETE NELER DAHİL

  • Amerika’da iş bulma
  • Tüm posta ve iletişim masrafları
  • DS-2019 formu temini
  • Vize danışmanlığı
  • Ekonomik uçak bileti temine yardımcı olunması

ÜCRETE NELER DAHİL DEĞİL

  • Gidiş-dönüş uçak bileti
  • Havaalanı vergileri
  • Vize başvuru ücreti
  • Yurtdışı çıkış harç pulu
  • Konaklama ücretleri
  • Pasaport Ücreti

ALASKA

ALASKA, 1.524.640 kilometre karelik yüzölçümü ile Amerikanın en büyük eyaletidir. Buna karşın 630 bin nüfusu bulunmaktadır. Alaska, ABD tarafından 18 Ekim 1867 tarihinde Rusya’dan yaklaşık 7.000.000.000a satın alınmıştır. ABD’nin burayı almasındaki en önemli etkenler balık endüstrisi ve petroldür.

Work & Travel Alaska: 
Yerli nüfusun azlığı, buna karşılık yaz mevsiminde ortaya çıkan iş yoğunluğu sebebi ile bu açığın yurtdışından üniversite öğrencileri ile kapatılması öngörülmüştür. Bu işler seafood processing olarak adlandırılan, deniz mahsullerinin yenebilir hale getirildiği büyük fabrikalardaki temizleme, paketleme gibi işlerdir. 

Çalışma Şartları:
Çalışma şartları genellikle ağırdır, çalışma ortamlarının ıslak ve soğuk olması ile birlikte, çalışanlardan uzun süre aralıksız çalışabilmeleri ve bazı işlerde de ağır yük kaldırabiliyor olmaları istenmektedir. Çalışma şartlarını ağır bulup işten ayrılma durumunda hem siz hem de işvereniniz mağdur olacağından gitmeden önce bu konuya dikkat edilmesi gerekmektedir. Konaklama, işverenler tarafından sağlanır. Bunk-bed tarzı odalarda kalınır. Bu odalarda ranza ve dolap bulunur. Genellikle 2-4 kişi kalınır. Genel olarak çalışanlardan aylık 150 gibi düşük bir kira istenir. Yiyecek ise ücretsiz ya da çok düşük fiyatla çalışanlara sağlanmaktadır.

Neden Alaska? 
Kısaca para diyebiliriz!!! Minimum çalışma ücreti diğer eyaletlerde 5.5 olmasına karşın Alaska’da 7.15 dır. Ayrıca, bilindiği gibi over-time Haftada 40 saat üstü her saat fazla mesai olarak adlandırılır ve fazla mesaide alınan ücret normal saat ücretinin 1,5 katıdır. Örneğin saat ücreti 8 olan bir öğrencinin 41. saatteki çalışma ücreti 12 olur. imkanı diğer eyaletlerde fazla olmamasına karşın Alaska’da haftada 100 saate kadar çalışma imkanınız olmasından dolayı ortalama 55-60 saat mesai yapma imkanı bulunabilir. Böylece saat ücreti 8 olan bir öğrenci ,haftada 100 saat çalışarak bir haftada 940, ayda 3760 dolar kazanabilir. Ayrıca sosyal yaşamın kısıtlı olması ve yoğun çalışma şartları nedeni ile çok fazla para harcanmamaktadır. Dolayısıyla öğrencilere para biriktirme şansı doğmaktadır! Nitekim, çoğu arkadaşımız 4 ayın sonunda 8000-10000 civarı para ile gelmişlerdir. 

Work & Travel Alaska katılımcıları, diğer eyalete gidecek katılımcıların ödedikleri uçak bilet fiyatlarına oranla 150-250USD daha fazla ödemeyi göze almalıdır. Dolayısı ile program maliyeti hesaplanırken Work & Travel Alaska katılımcılarının bu fiyat farkını göz önünde bulundurmaları gerekir.

Banka Hesabi Açma
Banka hesabi açtırmak için gerekli evraklar;
- Pasaport
- Sosyal guvenlik numarasi ( SSN )
- Calisilan Isyeri Sozlesmesi

Ornek Paycheck

Sosyal Güvenlik Numarası

Amerika'da yasal olarak çalışmak için sosyal güvenlik numarası gerekmektedir. Bu numara, Amerikan hükümetinin şirketlerin vergi ödemesini ve kimlik tespiti için takip ettikleri bir sistemdir. Türkiye’deki TC kimlik numarası ve vergi kimlik numarasının birleştirilmiş ve daha gelişmiş uygulaması diyebiliriz.

En yakın Sosyal Güvenlik Ofisini bulmanız için, ücretsiz olan 1-800-772-1213 hattından veya internetten http://www.ssa.gov adresinden ulaşabilirsiniz.

Gerekli evraklar 
- Pasaport fotokopisi
- DS2019 fotokopisi
- I-94 fotokopisi

Not: I-94 formu uçakta dolduracağınız bir formdur.

Amerika’ya giden öğrenciler sosyal güvenlik numarası almak zorundadır. Numara sizin çalışma ve oturma iznini almanızı sağlar. S.G. Numarası için Oryantasyon sırasında başvuru yapabileceğiniz gibi, gittikten sonra da Sosyal Güvenlik Ofislerine başvuru yapabilirsiniz. Sosyal güvenlik ofislerini gittiğiniz her yerde hatta küçük kasabalarda dahi bulabilirsiniz. Başvurunuzu yaptıktan sonra numaranız İşverenin olduğu adrese 10-15 gün içerisinde postalanacaktır.

 

Pasaport ve J-1 Vizesi
İLK DEFA UMUMA MAHSUS( LACİVERT ) PASAPORT ALACAK VEYA VAR OLAN PASAPORTUNU UZATMAK İSTEYEN ŞAHISLAR İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

a- Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
b- Yeni alacaklar için 4, var olan pasaportunu geçerli bir nedenden dolayı değiştirilmek zorunda olanlar için 3 fotoğraf, pasaportunu uzatmak (temdit ) isteyenler 3 adet fotoğraf
c- İstenen süreye göre maliye veznelerine yatırılacak para karşılığında alınan harç makbuzu
d-Pasaport bürolarından alınacak form doldurularak yeni alacaklar, pasaportunun süresini uzatacak veya değiştirecek olanlar ilk üç maddede belirtilen evraklarla ilçelerinin pasaport bürolarına müracaat edeceklerdir.

* Yukarıda kısaca pasaport müracaatı için istenen evraklar belirtilmiştir. Detaylı bilgi almak isteyenler aşağıdaki bilgileri okuyabilirler.

UMUMA MAHSUS (Lacivert) PASAPORT MÜRACAATINDA GEREKLİ BELGELER

1. İlk defa Normal (lacivert) pasaport almak veya var olan pasaportun süresinin uzatımı işlemi için;

*Nüfus cüzdanının aslı ve (ön ve arka yüzü) fotokopisi. nüfus cüzdanında T.C Kimlik Numarası (vatandaşlık numarası) yoksa ( internetten çıktı alınarak ) temin edilerek gelinecektir. 
*Yeni pasaportlar için 4 adet, temditler (uzatma) için 3 adet 4.5 x 6 cm ebadında (bazı ülkeler fotoğrafın arkasında beyaz fon istemektedir) vesikalık fotoğraf. Fotoğraflar son durumu tespit eden, cepheden çekilmiş şapkasız ve güneş gözlüksüz olmalıdır. Kadınlar için; çehrenin tam olarak görülmesini mani olmayacak şekilde, başın saç diplerinden itibaren bir örtü (çarşaflı fotoğraflar kabul edilmemektedir) ile bağlanmış olarak çekilmiş olan fotoğraflar da kabul edilir. 
Maliye bakanlığınca her yıl belirlenen Pasaport cüzdan bedeli (bu ücret pasaport bürolarınca alınmaktadır ve temditler=süre uzatımı için pasaport cüzdan bedeli istenmez) ve talep edilen sürelere göre belirlenmiş pasaport harcı alınır (vergi dairelerine yatırılır). Temdit edilmek istenen pasaportlarda var olan 6 aydan fazla süre istek üzerine yeni harç tutarındaki sürenin üzerine eklenir. 
*18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER İÇİN Reşit olmayan ( 18 yaşından küçük ) çocuklar ve mahcurlular (kendini temsil etme yetisine sahip olmayan) için her pasaport işleminde noterden muvafakat name alınacaktır.Mahcurlular için mahkemenin bir kişiyi vasi tayin etmesi gerekmektedir.Mahcurlularda ( akıl noksanlığı ) muvafakatı vasi tayin edilen kişi verecektir.Anne - babaları tarafından çocuklarıyla beraber yapacakları pasaport müracaatlarında, çocuk kendi başına pasaport alacaksa anne - baba ikisi de, anne - babadan birinin pasaportuna işlenecekse diğer tarafın vereceği noterden tasdikli muvafakat name ile müracaat etmeleri gerekmektedir.
*PASAPORT ALMAK İÇİN NEREYE MÜRACAAT EDİLİR? İlçe Emniyet Müdürlüklerinden alacakları formu doldurup yukarıda sayılan belgeler ile birlikte ikamet edilen İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğine, pasaport alacakların ve refakate kaydolacakların şahsen müracaat etmesi gerekmektedir. 
*Ayrıca kişilerin özel durumlarına göre değişik belgeler (Ör: Ayrıntılı Nüfus Kayıt Örneği) istenebilir. Bulgaristan göçmenlerinden ilk defa pasaport isteklerinde

*Ayrıntılı Nüfus Kayıt Örneği istendiği gibi… 
Hazır olan pasaportun teslim alınması: Teslim edilme aşamasına gelmiş pasaportları hak sahipleri kendileri veya noterden vekalet verdikleri bir şahıs teslim alabilir.18 yaşından küçük çocukların pasaportlarını anne - baba veya vasisi veya noterden vekalet verilen her hangi bir kişi alabilir. Vekaletle olsa bile kimse başkasının yerine umuma mahsus ( lacivert ) pasaport müracaatı yapamaz.

Normal pasaportun süresini uzatmak veya ilk defa pasaport almak için 4 adet yeni çekilmiş (cepheden) fotoğrafı nüfus cüzdanının aslı ve (ön ve arka yüzü) fotokopisi ile birlikte ikamet edilen İlçe Emniyet Müdürlüğüne şahsen müracaat edilmesi gerekir. Pasaportlar genelde bir hafta içinde verilir. Yaz aylarında yoğunluk yaşandığından, pasaport başvurularının normalden biraz daha önce yapılmasını tavsiye ederiz.

2005 yılında belirlenen ve hala geçerli olan pasaport cüzdan bedeli ve harçları da şöyledir:

6 aya kadar olanlar ________________________ 80.80 YTL. 
1 yıl için olanlar ___________________________ 115.40 YTL. 
2 yıl için olanlar ___________________________ 194.70 YTL. 
3 yıl için olanlar ___________________________ 278.30 YTL. 
3 yıldan 5 yıla kadar olanlar _________________ 394.40 YTL. 
Cüzdan Bedeli ____________________________ 66 YTL.

Kaynak: İstanbul Emniyet Müdürlüğü www.iem.gov.tr

J-1 Vizesi
J-1 vizesi için başvuruda bulunurken DS-2019 formunu, pasaportunuzu ve vize başvuru formunuzu yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. J-1 vizesi için başvuruda bulunurken ve ABD'ye girerken minimum 475$ olduğunu ispatlamanız gerekmektedir. Vizeye başvurmadan önce randevu almanız gerekmektedir ve bir süre beklemeniz gerekebilir. Mümkün olduğunca erken vizeye başvurmanız önemlidir.

DS-2019 formu, pasaport ve J-1 vizenizin ABD'ye girerken yanınızda bulunması gerekmektedir. Bu dokümanların ikişer adet fotokopisini çekiniz. Belgelerin birer kopyasını ülkenizde bırakınız, diğerlerini asıllarından ayrı olarak bagajınıza koyunuz. J-1 vizenizde ne yazdığından bağımsız olarak DS- 2019 formunda yer alan başlama tarihinden en fazla iki hafta önce ABD'ye girebileceğinizi unutmayınız.

Vize danışmanlığı firmamızın tecrübeli kadrosu tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Çekinmeden arayabilirsiniz.
Örnek J-1 Vizesi

Sıkça Sorulan Sorular
Work And Travel programının avantajları nelerdir?
-Ayda $600-$1500 kazanabileceksiniz. 
-İngilizcenizi geliştirebileceksiniz.
-Amerika ve diğer kültürleri tanıma fırsatı bulacaksınız.
-Hem çalışabilecek hem de tatil yapabileceksiniz.
-Tüm dünyadan arkadaş edineceksiniz.
-C.V. nizi renklendireceksiniz.

Amerika'ya gittiğimde 2. işte çalışabilir miyim veya işimi değiştirebilir miyim?
Sizi iş konusunda sınırlayan hiçbir kural yok. İstediğiniz sayıda işte çalışabilirsiniz. 2,3 hatta 4 işte çalışan WAT katılımcıları olmuştur. Dilerseniz işinizi çok kolay bir prosedür sonucu değiştirebilirsiniz.

Arkadaşlarımla aynı yerde çalışabilir miyim?
Arkadaşlarınız ile işe başlama tarihiniz aynı ise aynı yerde çalışabilmeniz kesin diyebiliriz. Farklı tarihler olursa firmamız, sizin aynı yerde çalışabilmeniz için elinden geleni yapacaktır. Sizden 1-2 hafta önce giden arkadaşınız gittiği yerde size de iş bulabilir. Dolayısıyla aynı yere arkadaşınız sayesinde de gidebilirsiniz.

Dil kurslarına katılabilir miyim?
Gittiğiniz yere yakın olan bir kurs varsa katılmanız daha kolay olacaktır. Dil kursuna katılmanız konusunda sizi kısıtlayan bir kanun yok.

Sağlık ve kaza sigortasını kendimiz mi yaptırıyoruz?
DS-2019 formu size tüm sağlık sigortanızı sağlar. Bununla ilgili ayrıntılı bilgiyi New York'ta alacağınız ücretsiz Oryantasyon programı sırasında veya bizden alabilirsiniz.

Programa Ne Zaman Başvurmalıyım?
Programa erken başvurmak sizin için avantaj sağlar. Amerika'da işverenler eleman alımlarını şubat ayı sonrasında yapmaktadır. Erken başvurmak sizi konsoloslukta oluşacak sıra ve diğer konulara karşı avantajlı kılacaktır.

Vize!!!
Öğrencilerin en çok sordukları soruların başında olduğu için uzun bir yer ayıracağız. Work and Travel katılımcıları Amerika'da işleri bulunduktan sonra DS-2019 formuna başvurabilir. DS-2019 formunuz geldikten sonra vize görüşmesi için randevu alırsınız. Bunun öncesinde firmamız danışmanları ile belgeleriniz itina ile hazırlanır. Ardından vize görüşmesine ön hazırlık olarak İngilizce görüşme yapılır. 
Vize Görüşmesi sırasında hangi firmadan gittiğinizin veya kimin referansı ile gittiğinizin hiçbir önemi yoktur. En önemli faktör sizin not ortalamanızdır. Vizeye dışardan etkisi olabileceğini iddia eden kişi veya firmalardan lütfen uzak durun.

Ne kadar cep harçlığı almam gerekir?
Bizim ve programa katılan diğer arkadaşların tavsiyesi 300-500 USD arasında bir miktarı yanınızda götürmenizdir. Bunun nedeni; Amerika'daki işinize başladıktan yaklaşık 10 gün sonra ilk maaşınızı alabiliyor olmanızdır. Dolayısı ile cep harçlığınız sizin için ilk hafta hayat giderlerinizi karşılamanız için gerekli olacaktır.

Uçak Bileti;
Uçak bileti konusunda firmamız sizin için en uygun olan fiyatı bilet satışı yapan firmalardan temin etmeye çalışır. Siz daha uygun fiyat bulmanız durumunda kendi biletinizi kendiniz alabilirsiniz.

Amerika'ya gitmeden önce iş hakkında bilgim olacak mı?
Size gelen iş kabul formunda iş ile ilgili tüm ayrıntıları görebileceksiniz. 
Örneğin;
- İş yeri irtibat bilgileri
- Sizi kabul eden işveren isim ve irtibat bilgileri
- İşe başlama ve ayrılma tarihiniz
- Saat başı alacağınız ücret
- Çalışma gün ve saatleri
- Kalacak yer hakkında bilgi
İşinizi kendiniz bulmamız durumunda Amerika'da çalışmak için gerekli olan DS-2019 formunuzu bizden veya yetkili herhangi bir firmadan temin etmeniz gerekir. Bu durumda iş ile ilgili tüm ayrıntıları siz bildiğiniz için sadece vize konusunda danışmanlık ihtiyacınız olabilir. Firmamız danışmanlarından ücretsiz olarak hiç çekinmeden yardım alabilirsiniz.

Tutuklandım, Ne Yapmam Gerekiyor?
Amerika'da bulunduğunuz süre boyunca Amerika yasalarına tabisiniz ve Amerika vatandaşlarına tanınan bazı haklara da sahipsiniz. Ne ile suçlandığınızı bilmeye hakkınız var. Sessiz kalma ve sorulara cevap vermeme hakkına da sahipsiniz. Suç işlemekle yargılanan hiç kimse suçu işlediğini itiraf etmeye ve kendi aleyhinde delil sunmaya zorlanmaz. Bunun yanı sıra, yetkisi olmadıkça polis memurunun sizi aramasına izin vermeme hakkına da sahipsiniz.

Bir avukat tarafından temsil edilme hakkınız var. Eğer kendinize bir avukat tutamıyorsanız, size bir savunma avukatı atanacaktır. Mahkeme tarafından belirlenen kefalet ücretini ödeyerek hapisten çıkabilir ve duruşma süresini bekleyebilirsiniz.

Suçunuz ispatlanmadıkça, suçsuz kabul edilirsiniz. Siz suçsuz olduğunuzu ispatlamak zorunda değilsiniz ancak karşı taraf sizin suçlu olduğunuzu kanıtlamak zorundadır. Çoğunlukla, bir avukatla veya CETUSA yetkilisi ile görüşmeden, size yöneltilen ithamlara cevap vermemelisiniz.

Eğer kefaletinizi ödeyemiyorsanız çoğu nezarethane ve Polis Merkezi'nin yakınında bulunan kefalet aracıları size küçük bir ücret karşılığında yardımcı olabilirler. Mahkemenin belirlediği kefaletin küçük bir kısmını (yaklaşık %10'nu) siz ödersiniz, geri kalan kısmını ise aracı sizin yerinize ödüyor. Sorgu sonucunda suçsuz bulunmanız halinde kefaletiniz size geri ödenir. Sponsor kuruluşumuzun servis veren şirket avukatları yoktur. Ancak Sponsor kuruluşumuz size yasal haklarınızın bildirilmesinde ve uygun kişilere yönlendirmede yardımcı olabilir.

Acil bir durumdan dolayı ülkeme dönmem gerekiyor. Uçak biletimi nasıl değiştirebilirim ve nasıl bir prosedür izlemem gerekir?
Dönüş biletinizi değiştirmek için doğrudan havayolu şirketini aramanız gerekmektedir. 
Amerika'ya tekrar dönerek Internship programına devam etmek istiyorsanız iki alternatifiniz var.

1.Sponsor kuruluşumuz ofisine giderek DS-2019 formunuzu yetkiliye imzalatabilirsiniz.
2.Eğer uçuşunuz erkense ve hemen gitmeniz gerekiyorsa, ülkenize döndüğünüzde DS-2019 formunuzu Sponsor kuruluşumuza fakslayabilirsiniz. Yetkililer fakstaki formunuzu imzalayarak "iyi hal" kağıdı ile birlikte size geri fakslayacaktır.

İşveren maaş ödemesi yapmıyor. Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz?
Durumunuz hakkında detayları bildirmeniz gerekiyor. Sponsor kuruluşun yetkilisine şu bilgileri vermeniz gerekir:

- Alacağınız ücret ne kadar? 
- Ödemesini alamadığınız iş saatlerinde çalıştığınızı kanıtlayan bir belge ya da doküman var mı? 
- İşvereninizin iletişim bilgileri (şirket ismi, telefon ve faks numarası, vs.) 
Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda durum incelenecek ve gelişmeler size iletilecektir.

İşten ayrılmak istiyorum. Haklarım nedir, ne yapmam gerekiyor?
Work and Travel programında işinizi değiştirebilirsiniz. İş yerinden ayrılmadan önce kesinlikle Council Exchanges'e iletmeniz gerekiyor, durumunuz uygun görülürse işinizi değiştirmenize izin verilir. İşten ayrılmadan iki hafta önce işvereninize haber vermeniz gerekiyor.

Ev sahibimle problemim var. Fazla kira alıyor, depozitoyu geri ödemiyor, vs. Ne yapmam gerekiyor?
Bulunduğunuz şehirdeki yerel Ticaret Odası veya Emlak Şubesi ile irtibat kurmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra, işvereniniz de sizi yönlendirebilir. Kirada bulunduğunuz sürece ödediğiniz her şeyin dekontlarını ve kopyalarını saklayın. Problemleri çözememeniz halinde bir avukata danışabilirsiniz.

Param bitti; sponsor kuruluştan kredi almam mümkün mü?
Sponsor kuruluşumuzun kredi politikası duruma göre farklılık gösterir. Sadece öğrencinin tüm parasını çaldırması gibi olağanüstü durumlarda kredi verir. Onun dışında kira ödemesi, depozito gibi harcamalar için kredi verilmez.

Daha önce hiç iş deneyimim yok, CV’de neden bahsetmeliyim?
İşe başvururken geçmişte yaptığınız herhangi bir işten bahsedebilirsiniz. Mutlaka tam zamanlı veya maaşlı bir iş olmak zorunda değil. Özel ders vermek, bebek bakıcılığı yapmak veya gönüllü çalışmalarda bulunmak da iş deneyimi olarak yazılabilir.

Amerika'daki yabancıların da yararlanabileceği Sosyal Güvenlik Hizmetleri var mı?
Birçok ülkeden farklı olarak Amerika'da bir ulusal sağlık sistemi yoktur. Bu nedenle Amerika'ya gelen herkesin hastalık, kaza gibi harcamaları kapsayan özel sağlık sigortasının bulunması gerekir. Sponsor kuruluşumuz, sizi standartlara uygun bir sigorta kapsamına aldırmak için gerekli yönlendirmeleri yapacaktır.

Gerektiğinde nasıl doktor bulabilirim?
Doktor bulabilmek için aşağıdaki web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.. 
- http://www.healthfinder.gov 
- http://www.hospitalselect.com 
- http://www.healthnexus.com 
- http://www.surgeengeneral.gov 
- http://www.healthonline.com 
Bu web siteleri sayesinde hastanelerin ve doktorların irtibat bilgilerine ulaşabilirsiniz. Eğer durum acil değilse, muayene ücretleri hakkında bilgi almayı unutmayınız. Ayrıca alacağınız randevulara sadık kalmanız önemlidir.

Hastalandığımda muayene için nereye gitmeliyim?
Eğer durumunuz acil değilse, uzman bir doktora veya yerel bir kliniğe gidebilirsiniz. Unutmayın ki hastanelerin acil bölümü hem çok pahalıdır, hem de sağlık sigortanızın olmasını zorunlu tutacaklardır. Pratisyenler ve klinikler, hastanelerin acil servislerine oranla daha ucuzdur ve acil olmayan durumlarda tercih edilmelidirler.

Amerika'ya gelirken yanımda reçeteli ilaç getirebilir miyim, Amerika'da reçete alabilir miyim?
Eğer kullandığınız ilaçlar kontrol altında kullanılması gereken ve uyuşturucu madde içeren ilaçlarsa (öksürük şurubu, kalp ilacı, uyku ilacı vs) Amerika'ya gelirken bütün bu ilaçların reçetelerini getirdiğinize emin olmalısınız. Çünkü Amerika'da doktor kontrolünden geçmedikçe bu ilaçlar için reçete alamazsınız. Ülkenizden gelirken, doktorunuzdan ilaçları doktor kontrolünde aldığınıza ve sağlınız için şart olduğuna dair İngilizce bir belge de getirmelisiniz.

Sağlık sigortamın süresini uzatmam gerekiyor mu?
Sağlık sigortanız, DS-2019 formunuzda belirtilen tarihleri ve program bitişindeki 30 günlük gezi süresini de kapsar. Dolayısıyla Work and Travel programında sigortanızın süresini uzatmanız gerekmez.

Amerika'da oto kiralamak için yaş sınırı nedir?
21 yaşın altındaki kişiler Amerika'da araba kiralayamazlar.

Amerika'da araba kullanmam için ne tür bir ehliyete sahip olmalıyım?
Araba kullanmak için gereken belge her eyalete göre değişiklik gösterir. Çoğu eyalette ülkenizden getirdiğiniz uluslararası sürücü ehliyetiniz geçerlidir. Bununla birlikte bulunduğunuz eyaletin sürücü belgesinden edinebilirsiniz. Daha detaylı bilgiyi yakınınızdaki DMV ofislerinden (Department of Motor Vehicles) alabilirsiniz.

Hasar sigortası araba kazasını da karşılar mı?
Hayır. Hasar sigortanız ancak birini yaralamanız veya onun mülküne zarar vermeniz durumunda geçerlidir. Araba veya herhangi bir motorlu taşıtla yaptığınız hasarları kapsamaz.

Araba almak mı yoksa kiralamak mı daha avantajlıdır?
Bu Amerika'da nerede yaşadığınıza ve ne kadar süre kalacağınıza göre değişir. Eğer şehir dışında uzak bir bölgede yaşıyorsanız araba almanız çok avantajlı olabilir. Ama eğer toplu taşımanın gelişmiş olduğu büyük bir şehirde yaşıyorsanız, ulaşımınızı sağlamak için araba almanıza gerek yoktur. Amerika'da üç aydan kısa bir süre kalacaksanız, araba almanızı önermiyoruz. Çünkü, arabanın alım satım işlemlerine harcadığınız para ve zaman size sağladığı kazançtan daha fazlaya gelir.

Sosyal Güvenlik Kartım sponsor şirketin adresine yollanacaktı; ancak henüz elime ulaşmadı. Ne yapmam lazım? 
Eğer işlemleriniz sırasında Sponsor kuruluşun adresini kullandıysanız sponsor şirketi telefonla arayıp isminizi verirseniz, ulaşıp ulaşmadığını öğrenebilirsiniz. Genelde başvurduktan sonra kartınızı almanız en az 14 iş günü sürer.

Eğer işlemleriniz sırasında Sponsor kuruluşun New York ofisinden farklı bir adres kullandıysanız 1-800-772 1213 numaralı telefondan Sosyal Güvenliği arayıp başvurunuzun ne aşamada olduğunu öğrenebilirsiniz. Eğer kaydınız bulunamazsa yeniden başvuru yapmanız gerekir.

Sosyal güvenlik kartı için başvururken sosyal güvenlik merkezi ile bazı sorunlar yaşıyorum ne yapmam gerekiyor?
Telefon ile Sponsor kuruluşumuzu arayıp yetkiliye aşağıdaki bilgilerinizi verirseniz size yardımcı olacaktır. 
- İsminiz 
- Telefon numaranız 
- Problem yaşadığınız Sosyal Güvenlik Merkezi'nin adresi, telefonu, faksı 
- Konuştuğunuz Sosyal Güvenlik yetkilisinin ismi. 
Sponsor şirketteki yetkili kişi probleminizle ilgili araştırmada bulunup en kısa zamanda sizi bilgilendirecektir.

Daha önce Amerika'da çalıştım. Tekrar Sosyal Güvenlik Kartı için başvurmam gerekiyor mu? 
Hayır. Sosyal Güvenlik Numarası ömür boyu geçerlidir. Dolayısıyla daha once aldığınız Sosyal Güvenlik Numaranız geçerlidir ve gerekli belgeleriniz (DS-2019 formunuz) bulunduğu sürece aynı numarayı kullanabilirsiniz. Kartınızı kaybetmiş olsanız bile, eski Sosyal Güvenlik Kartınızı yeniden çıkartabilirsiniz.

Hangi vergileri ödemem gerekiyor?
Sosyal Güvenlik Vergisi, Sağlık Vergisi (FICA) veya İşsizlik Vergisini (FUTA) ödemeniz gerekmiyor. Eğer işvereniniz maaş bordronuzdan yanlışlıkla FICA ve FUTA vergilerini de kesmişse, paranızın geri ödenmesini talep edebilirsiniz.

Vergi iademi gelecek sene almak için hangi formlara ihtiyacım var?
Federal vergiler için doldurmanız gereken form 1040NR-EZ. Bu formun yanı sıra yıl sonunda işvereninizden W-2 formu da almanız gerekiyor. Eğer herhangi bir eyalet veya yerel vergi ödediyseniz, gerekli eyalet ve yerel vergi formlarını da edinmelisiniz.

Gerekli vergi iade formlarını nereden alabilirim?
Bütün federal vergi formlarını IRS'nin web sitesinden alabilirsiniz: (http://www.irs.ustreas.gov) Federal vergi formları için, Amerika'daki telefon rehberlerinin mavi sayfalarından eyaletteki vergi bürosunun adresini bulabilirsiniz. Yerel kütüphaneler ve postanelerde de federal eyalet ve yerel vergi formlarını bulabilirsiniz.
Vergi iade formlarının doldurulması konusunda Türkiye'ye döndükten sonra bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Amerika dışına seyahat etmeyi düşünüyorum nasıl bir prosedür izlemem gerekiyor?
Eğer Amerika dışına seyahat edip programa devam etmek için Amerika'ya yeniden dönmeyi düşünüyorsanız DS-2019 formunuzu seyahatinizden en az 2 hafta önce, seyahat tarihlerinizi, adresinizi ve telefon numaranızı da belirterek özel bir posta şirketiyle (FedEx, DHL, vs), Council Exchanges'in aşağıdaki adresine postalayın:

Çalışma iznim bittikten sonra Amerika'da kalarak seyahat etmek istiyorum. Bu mümkün mü? 
Evet, DS-2019 formunuzda belirtilen bitiş tarihinden sonra,30 gün daha seyahat etmek için kalabilirsiniz..
Çalışma iznimi uzatmak istiyorum, ne yapmam lazım? Work and Travel programına kayıtlı öğrencilerin DS-2019 formunda belirtilen tarihe kadar çalışma izinleri vardır. DS-2019 formunda yazan tarihten sonra çalışamazlar. Ancak DS-2019'da yazan süreniz dolduktan sonra Amerika'da seyahat amaçlı olarak 30 gün daha kalabilirsiniz.

Yurtdışından Almanya'daki eşinin yanına taşınmak isteyen bir kimse, kendi ülkesinden ayrılmadan önce, basit düzeyde Almanca bilgisini belgelemek zorundadır. Bu kişiler, ancak bundan sonra Almanya'ya seyahat edebilecekleri oturma müsaadesini alabilirler.

Söz konusu basit düzeydeki Almanca bilgisini Goethe-Institut'un bir sınavıyla kanıtlayabilirsiniz..

Ağustos 2007 ikamet yasası ile ilgili yapılan köklü reformlar, Almanya’daki eşinin yanına yerleşmek isteyen yabancılara henüz vize talebinde bulunurken, kendi ülkesinde basit düzeyde Almanca bilgisine sahip olduğunu kanıtlama zorunluluğu getirmektedir. Bu düzenlemeyle, Almanya’ya gelecek olan bu kişilerin en azından basit bir şekilde de olsa Almanca dilinde iletişim kurarak toplumsal hayata katılmalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Batı Dilleri Kursu olarak Almanca Aile Birleşimi konusunda kursiyerlerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Almanya’ya gelecek olan eşin Almanca dilinde en azından basit düzeyde iletişim kurabildiği vize başvurusu sırasında kanıtlanmalıdır. Basit düzeyde Almanca bilgisiyle somut olarak Avrupa Konseyi tarafından geliştirilen “Diller için Ortak Avrupa Referans Çerçevesinin” A1 düzeyindeki bilgi seviyesi kastedilmektedir. Bu yenilik, Avrupa Birliği’nin ikamet ve iltica hukukuna yönelik düzenlemeler temelinde oluşturulmuştur. Batı Dilleri Kursu’nun sizlere sunacağı eğitim programı tamamen ihtiyacınıza yönelik ve sınav formatına uygun olarak tasarlanmıştır.

Almanca Aile Birleşimi Sınavı İçin Gereken Şartlar?

Alman hükümeti, gidecek bireylerin Almanya’ya kolay uyum sağlamaları açısından Uyum/Entegrasyon Yasası kapsamında, bazı şartların yerine getirilmesini zorunlu tutmuştur.

Bu şartlar;

  • Alman vatandaşı Almanya’da ikamet etmeli ve Aile birleşimi için başvurabileceği kişi veya kişiler kendi eşi veya çocuğu olmalıdır.
  • Almanya’da yaşayan bireyin, ailesiyle yaşayacak uygun nitelikte evi olması gerekir.
  • Kalınacak yer geçici olarak otel de olabilir.
  • Aile birleşimi yapacak kişilerin en az 18 yaşında olmaları gerekmektedir. 18 yaşından küçükler evlenerek aile birleşim vizesi alamazlar.
  • Uyum Yasası gereği Almanya’ya gitmek isteyen kişinin temel düzeyde Almanca bilgisine sahip olması şarttır. Konsolosluğa Start Deutsch A1 belgesi ile aile birleşimi vize başvurusunda bulunulabilir.
  • Almanya’da bulunan eşin, son 3 aydır bir iş yerinde çalışıyor olması gerekmektedir. Vize başvurusunda yurt dışındaki eşin 3 aylık maaş bordrosu aynı zamanda yurt dışında bulunan eşin gelirinin, giderler çıkarıldıktan sonra hane yaşamını karşılaması gerekmektedir.

Batı Dilleri Kursu olarak Almanca Aile Birleşimi programlarımız hakkında daha detaylı bilgilendirmek ve bir çayımızı içmeniz için sizleri ofisimize bekliyoruz. Ayrıca Sakarya'da ilk kez ''YENİ VATANIM ÖN UYUM PROJESİ'' kapsamında ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AİLE BİRLEŞİMİ SEMİNERİ verilmektedir.

 

Batı Dilleri olarak özel derslerimiz; İngilizce ve diğer diller (Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça, Arapça) olmak üzere özel –birebir  deneyimli öğretmen kadromuz tarafından verilmektedir.

 Kursiyerlerimiz  ilk önce seviye belirleme sınavına katılır, Sevileri tespit edilen kursiyerlerimizin kendilerine uygun gün ve zaman belirlemesi yapılarak Türk ve Yabancı öğretmen eşliğinde uygun ders programı uygulanır.

Sınıf içi derse oranla daha hızlı ilerlemenizi sağlayan bu özel program, hedeflediğiniz İngilizce seviyesine kısa zamanda ulaşmanızı sağlayacaktır.

Özel derslerimiz kurumumuzda ya da öğrencilerimizin ev ve işyerlerinde de verilebilmektedir.

Kursiyerlerimizin Türk ya da yabancı öğretmen seçme obsiyonu bulunmaktadır. Ana dili İngilizce olan (Native Speaker) öğretmenlerimiz özellikle okuma-konuşma-dinleme-yazma  uygulamalarıyla kursiyerlerimizin dil gelişiminde kısa zamanda ilerleme kaydetmesini sağlar.

Ayrıca Sınav İngilizcesi’ne yönelik teknik eğitim gerektiren (YDS-YÖKDİL-IELTS-TOEFL vs.) özel sınavlarda deneyimli ve konusunda uzman öğretmenlerimiz tarafından birebir verilmektedir.

Eğitim Programlarımıza Kaydolun

Kayıt Formu için lütfen tıklayınız

REFERANSLARIMIZ

Öğrencilerimiz ne diyor?