Sınav İngilizcesi (Yds-Yökdil-Toefl-Ielts-Erasmus-Proficiency)

HAFTA İÇİ PROGRAM

PROGRAM SAATİ

HAFTALIK DERS SAATİ

1 KUR SÜRESİ

 

HAFTADA 3 GÜN

19:00-21:50

72

8 HATA

 

HAFTA SONU

14:00-17:50

9 HAFTA

 

SINAV İNGİLİZCESİ PROGRAMLARI

Test tekniğine yönelik gramer ağırlıklı ve her sınav için kişiye özel bir program uygulanır.

Bu programlar kişilerin dil seviyelerine göre belirlenir.

Eğer seviyeniz, A2-B1 düzeyinde ise Seviye İyileştirme, B2-C1 düzeyinde ise direkt olarak kişisel eğitim programına alınırsınız.

IELTS

IELTS Sınavı, İngilizce’nin kullanıldığı ülkelerde eğitim almak ya da çalışmak isteyenlerin İngilizce dil seviyelerini değerlendirmek için yapılan bir sınavdır. Dil becerilerini adil, doğru ve amaca uygun bir şekilde, dünya çapında kabul edilmiş standartlar çerçevesinde değerlendirir ve başlangıç seviyesinden en ileri seviyeye kadar tüm seviyelerini kapsar.

İki Sınav Seçeneği
IELTS Sınavı, Akademik ve Genel Eğitim şeklinde iki çeşittir. Adaylar, eğitim ve profesyonel hedeflerine ve kendilerinden istenilen vize taleplerine göre hangi sınava gireceklerine karar verirler. Her iki sınav da konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerilerini değerlendiren dört bölümden oluşur.

Dört Dil Becerisini Değerlendiren Bir Sınav
IELTS, dört dil becerisini (dinleme, okuma, yazma ve konuşma) kapsayan görev tabanlı bir sınavdır. IELTS adayları, sınavın dört bileşeni için ayrı not alırlar. Bu notların ortalaması genel sınav notunu oluşturur. Bileşenlerin her biri, belirli bir beceri üzerine yoğunlaşmak için özenle tasarlanmıştır.

IELTS 9 Puan Ölçeği
IELTS Sınavında kalma ya da geçme yoktur. Bunun yerine tüm sonuçlar, 9 puan ölçeğinde değerlendirilir. Bu değerlendirmede 1 en düşük ve 9 en yüksek puandır. Adaylara genel bir not verilmesinin yanı sıra, girdikleri Dinleme, Okuma, Yazma ve Konuşma bölümlerinin her biri için not verilecektir

 IELTS Sınavını Kabul Eden Kuruluşlar Hangileridir?
ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda ve İrlanda dâhil olmak üzere pek çok ülkede üniversite ve işverenler IELTS sonucu talep eder. Dünyadaki pek çok profesyonel kurum, göçmenlik büroları ve diğer hükümet kurumları IELTS notu ister. 140 ülkede 10.000’den fazla kurum IELTS Sınavını tanır.

 

 

TOEFL

TOEFL ( Test of English as a Foreign Language), standartlaştırılmış bir test olup, Kuzey Amerika'da konuşulan İngilizce'yi anlama yeteneğinizi ölçmektedir. Standartlaştırılmış testler çoktan seçmeli sınavlar olup, pek çok kişiye uygulanıp bilgisayarlar tarafından değerlendirilir. Bu sınavlar ABD'de ve tüm dünyada geniş kapsamlı olarak kolej ve üniversitelere başvurularda ve profesyonel amaçlı olarak kullanılmaktadır. 
 

Test of English as a Foreign Language (TOEFL) adıyla ilk olarak 1964 yılında düzenlenen Yabancı Dil Olarak İngilizce Sınavı, başlangıçta Amerika Birleşik Devletleri üniversitelerine girişte istenen bir test iken, günümüzde dünya çapında Birleşik Krallık, Hollanda, İsveç, Yeni Zelanda, Avustralya, Singapur ve Malezya’nın da aralarında bulunduğu 130 ülkede 9000’den fazla üniversite ve kurum tarafından kabul ediliyor.

 

Amerika Birleşik Devletleri merkezli kar amacı gütmeyen Educational Testing Service (ETS) tarafından tasarlanan TOEFL’ın puan sınırlaması 0 ila 120 arasında değişiyor. TOEFL sonucuna göre öğrenci ya da çalışan alacak olan her kurum kendi taban puanını belirlemektedir.

 

TOEFL, Okuma, Dinleme, Konuşma ve Yazma olarak 4 bölümden oluşur. Sınava yazılı olarak katılabileceğiniz gibi, internet üzerinden de katılmanız mümkündür.

 

TOEFL iBT

 İnternet aracılığıyla düzenlenen TOEFL iBT (internet-based test), süre olarak 3 saat 10 dakika ile 4 saat 20 dakika arasında değişmektedir. Katılımcılar ayrıca Okuma ve Dinleme aşamalarından sonra 10 dakikalık bir ara verebilirler. TOEFL iBT sınavları yıl içerisinde 50’den fazla düzenlenmektedir.  

TOEFL PBT

 Kağıt üzerinde yapılan TOEFL PBT (paper-based test), süre olarak 2 saat 20 dakika ila 2 saat 30 dakika arasında değişmektedir. TOEFL PBT sınavı, teknolojik gelişmeler sebebiyle yavaş yavaş kullanımdan kaldırılmaktadır. Günümüzde dünya genelindeki TOEFL sınavına giren kişilerin sadece %4’ü TOEFL PBT’ye girmektedir ve bu sayı giderek azalmaktadır. Düzenlenme tarihleri, internet üzerinden teste göre çok daha az olan TOEFL PBT hala Türkiye’de düzenlenmektedir.  

 

TOEFL Sınavına Hazırlık

 Okuma

 

TOEFL sınavında Okuma bölümünde katılımcılara akademik 3 veya 4 adet metin verilir ve bu metinler üzerinden hazırlanan sorulara yanıt vermeleri istenir. Bu bölümde soru sayısı 36 ila 56 arasında değişebilir, bu sebeple Okuma bölümünde katılımcıya verilen süre de 60 ila 80 dakika arasında değişiklik göstermektedir.

 Dinleme

 

TOEFL’ın Dinleme bölümü, soru ve süre sayısı açısından değişiklik gösterebilmektedir. Katılımcılara 34 ila 51 arasında soru sorulur ve soru sayısı ile dinleme pasajlarına bağlı olarak 60 ila 90 dakika aralığında cevap süresi tanınır. Katılımcılar konuşmaları, sınıf tartışmalarını ve sohbetleri dinleyerek sorulara yanıt verirler.

 Konuşma

 

Konuşma aşamasında, TOEFL katılımcıları 20 dakikalık süre içerisinde bilinen bir konu ile ilgili fikir belirtme, okuma ve dinleme görevlerine göre konuşma yaparlar.

 Yazma

 

TOEFL sınavının Yazma bölümünde süre 50 dakikadır ve katılımcılardan okuma ve dinleme görevlerine göre kompozisyon yazmaları ya da bir fikri yazarak desteklemeleri istenmektedir. Yazma bölümünde başarılı olmak için gramer hatalarından kaçınmalı ve geniş bir kelime dağarcığınız olduğunu göstermelisiniz. Bunu yapmak için bol bol pratik yapmalı ve yeni kelime öğrenmelisiniz.

 

TOEFL’da başarılı olmak için düzenli ve sistemli bir çalışma şarttır.

YDS

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından İlkbahar ve Sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki defa gerçekleştirilen bir sınavdır. Sınavın resmi olarak düzenleniş amacı, kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini tespit etmek olarak belirlenmiş olsa da, günümüzde yurt içinde neredeyse tüm alanlarda yabancı dil bilgisi seviyesinin temel ölçütü olarak kabul edilmektedir.

 

YDS Dil Seçenekleri

YDS İlkbahar Dönemi için İngilizce, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Felemenkçe, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça ve Ukraynaca dillerinde yapılmaktadır.

YDS Sonbahar Dönemi Sınavı ise sadece İngilizce, Fransızca, Rusça, Almanca ve Arapça dillerinde yapılmaktadır.

Kimler Girebilir?

YDS sınavına;

 

YÖKDiL

Yök-Dil, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı kısaltmasıdır. Akademik camiayı ilgilendiren bu sınav YÖK başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenmektedir. Yök-Dil sınavının soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmaktayken sınav organizasyonu Anadolu Üniversitesince yapılmaktadır.

YÖK-DİL’e eski ÜDS’nin yeni versiyonu da diyebiliriz. Sınav Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve İngilizce alanlarında yapılacaktır. Özellikle akademik kariyer düşünen adaylar YDS’den pek memnun değildi. Bunun sebebi sınavın akademik camiaya hitap etmemesi ve ÜDS’ye göre aşırı zor olmasıydı. Bu yönden YÖK’e de çok fazla talep gelmiş ve YÖK değerlendirmeler sonucunda YDS’den daha kolay olması beklenen ve akademik camia için daha belirgin olan bir sınavı YÖK-DİL’i 2017 yılında başlattı.

YÖK-DİL sınavına kimler başvura yapabilir?
Yüksek lisans ve doçentlik sınavlarına başvurmak isteyen adaylar başta olmak üzere yabancı dil seviyesini ölçmek isteyen diğer adaylar da bu sınava başvuru yapabilir.

Bunun yanında üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar da sınava katılabilir.

 

ERASMUS

Erasmus+ (Erasmus Plus), Avrupa Birliği tarafından eğitim, iş deneyimi ve sportif aktivite gibi alanlarda kişilerin kendilerini geliştirmeleri için hazırlanmış bir programdır. Erasmus, üniversite ve yüksek lisans öğrencilerinin ve eğitim görevlilerinin eğitimlerine yurtdışındaki bir üniversitede devam etmelerini sağlamaları ve yeni iş olanakları elde edebilmeleri amacıyla kurulmuş bir sistemdir. Erasmus'un sağladığı yurt dışı eğitim ve yurt dışı kariyer olanaklarına bir yurt dışı dil okulu ile de adım atabilirsiniz.

2007-2013 yılları arasında Hayat Boyu Öğrenme Programları kapsamında uygulanan Erasmus programı, 2014 yılından beri Erasmus+ olarak uygulanmaktadır. Hayat Boyu Öğrenme ismi altında operasyonel olan birçok program (Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig programları ile Gençlik Programı ve 5 uluslararası iş birliği programı: Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink ve Sanayileşmiş Ülkelerle İş Birliği Programı) artık Erasmus+ çatısı altında toplanıyor ve bu sayede Erasmus başvuruları kişisel bazda oldukça kolaylaşıyor. Kapsamlı bir öğrenci değişim programı olan Erasmus, Erasmus+'ın bir parçası olup öğrencilerin yurtdışında bir üniversitede eğitim görmeleri veya yabancı bir şirkette staj yapmalarına imkan tanır.

ERASMUS PLUS'IN AMACI

Erasmus+, öğrencilere uluslararası bir eğitim olanağı sağlamak ve ülkeler arasındaki iş birliğini artırmak amacıyla oluşturulmuştur. Akademik değişim ve gençlik değişim programlarının yanı sıra staj, iş ve spor alanında iş birliği projelerini de içerir.

ERASMUS'LA  FAYDALANABİLECEĞİNİZ  EĞİTİM  PROGRAMLARI

Erasmus+ (Erasmus Plus) öğrenci değişim programlarının bir parçası olarak iki türlü yurtdışına çıkabilirsiniz:

Öğrenciler iki programa da bir defaya mahsus olmak üzere katılabilirler. Erasmus hibeleri öğrenci başına maksimum olarak 24 ay ile sınırlıdır. Yurtdışı eğitimi yurtdışı stajı ile birleştirmek de mümkündür.

PROFICIENCY (YETERLİLİK)

Proficiency, çoğunlukla yabancı dilde eğitim veren üniversitelerin yapmış olduğu, öğrencilerinin yabancı dillerinin seviyesini belirledikleri sınavdır.

Proficiency diğer adlarıyla hazırlık atlama/bitirme/muafiyet sınavı bir yıllık bilgi birikimi gerektiren bir sınavdır. Üniversitelerin ingilizce hazırlık bölümlerinde okuyan öğrencilere yıl sonunda yapılan Advanced düzeyde bir sınavdır.

Proficiency sınavları üniversiteden üniversiteye göre değişen bir sınavdır. Bazı üniversiteler öğrencilerin 4 dil becerilerini (dinleme, okuma, konuşma, yazma) ölçerken bazı üniversiteler speaking sınavı yapmazlar.

Batı Dilleri, Sakarya'nın en çok tercih edilen dil kursu. Yabancı ve yerli ögretmenler ile yabancı dil eğitimi. İngilizce, Almanca, YDS , TOEFL, IELTS, Erasmus, Aile birleşimi, İlkögretim ingilizcesi, iş ingilizcesi, work & travel, pilotajlik sınavı, sakarya pilotajlik sınavı, almanca aile birleşimi, sakarya aile birleşimi, yurtdışı dil okulu, eğitim danışmanlığı, kurumsal ingilizce, MEB dil sertifikası, batı dilleri, batı dilleri merkezi, İspanyolca , İtalyanca, Rusça, özel kurs ingilizce ders, ingilizce konuşma, ingilizce dil bilgisi, ingilizce seviye, ingilizce seviye tespit, dil sertifikası, yurtiçi eğitim, yurtdışı eğitim, ingilizce aktivite, ingilizce program, çocuk ingilizcesi, Sakarya kurumsal çeviri, Sakarya ingilizce kursu , Sakarya ispanyolca kursu, Sakarya Fransızca kursu, Sakarya italyanca kursu, Sakarya Almanca kursu, Adapazarı ingilizce kurs, Adapazarı Almanca kurs,İngilizce, versant sınavı, Sakarya versant sınavı, Sakarya İngilizce kursu, Sakarya dil kursu , Sakarya dil eğitimi, YDS , TOEFL, IELTS, erasmus, aile birleşimi, İngilizce kariyer, speaking, aile birleşimi, juniour ilköğretim, iş İngilizcesi, work travel, yurtdışı dil okulu, eğitim danışmanlığı, kurumsal İngilizce, MEB dil sertifikası, batı dilleri, batı dilleri merkezi, yabancılara Türkçe eğitim, İspanyolca , İtalyanca, Rusça, özel kurs İngilizce ders, İngilizce konuşma, İngilizce dilbilgisi, İngilizce seviye, İngilizce seviye tespit, dil sertifikası, yurtiçi eğitim, yurtdışı eğitim, İngilizce aktivite, İngilizce program, çocuk İngilizcesi, Sakarya çeviri, Sakarya kurumsal çeviri, Sakarya İngilizce kursu , Sakarya İspanyolca kursu, Sakarya Fransızca kursu, Sakarya İtalyanca kursu, Sakarya Almanca kursu, Adapazarı İngilizce kurs, Adapazarı Almanca kurs